Derfor bør du ikke skru av roaming i utlandet

Unngå WiFi-fella: Surf sikkert via 4G-nettet – akkurat som hjemme.
Derfor bør du ikke skru av roaming i utlandet

De fleste som reiser på ferie til storbyer er bevisste på lommetyver, og holder godt på både lommebok og mobil.

Samtidig surfer mange ukritisk med mobilen på åpne trådløse nettverk, uten å vite at det er en av de letteste måtene kriminelle virkelig kan stjele store verdier fra deg.

Når du sender sensitiv data som brukernavn og passord over slike usikrede WiFi-nettverk, kan nemlig hvem som helst snappe opp dette – og bruke det til å hacke deg på mange forskjellige vis.

Du surfer sikkert med FRIHET

Som Telenor-abonnent kan du nå surfe som hjemme via mobilnettet, uansett hvor i EU eller EØS du måtte oppholde deg.

Drar du på Europa-tur med FRIHET, Yng U18, U11 eller et annet Telenor-abonnement, kan du bruke den inkluderte datamengden – og dermed surfe trygt på 3G- eller 4G-nettet.

Mobilnettet er nemlig langt sikrere å surfe på. Og som en bonus slipper du jakten på trådløse nettverk på hoteller og restauranter, der surfeopplevelsen heller ikke alltid er på topp.

Ikke skru av roaming

Tidligere skrudde mange av «roaming»-knappen på mobilen før en slik utenlandstur, for å unngå store utgifter på bruk av mobildata i utlandet. Roaming betyr enkelt og greit bruk av mobildata utenfor Telenors nettverk.

Når slik roaming ikke lenger medfører ekstrakostnader, er det derfor viktig å sjekke at funksjonen faktisk er skrudd på – så du kan surfe sikkert:

På iPhone:

  • Åpne Innstillinger
  • Velg Mobilnett
  • Velg Mobildatavalg
  • Sørg for at Dataroaming er skrudd på

På Android:

  • Åpne Innstillinger
  • Velg Mobile nettverk
  • Velg Dataroaming og sørg for at denne er skrudd på

Merk: Innstillingene kan variere fra modell til modell.

FRIHET er fleksibelt

Telenor FRIHET er et fleksibelt abonnement både for deg som knapt bruker mobildata, og for deg som ikke kan forestille deg en hverdag uten.

Abonnementet ditt kan ha fra 500 MB til 60 GB inkludert data – og du får samtidig Data Rollover helt automatisk. Dermed kan du spare det du ikke bruker av data over i neste måned (men du kan maks spare opp like mye som du har inkludert).

Populært på Online.no nå: